Banjobb

Postat den: 2013-04-28 @ 22:49:49 | | Kommentarer (0)

Var in till banan igår och red jobb på Valle i lag med Affe och Adino. Adino såg jättefin ut, så bara hoppas det håller i sig till på torsdag när han ska ut på Bollnäs. Valle kändes också fin, men hade trampat igenom nå förjäkligt bak. Så köpte ett par genomtramps gamascher åt honom. Hoppas det hjälper!
Red även ett jobb på en annan häst som kändes fin :)

Finaste Adino i vintras :)


Gårdagens resultat på Romme

Postat den: 2013-04-27 @ 19:05:07 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår hade vi både Pilen och Smidde ut på Romme. Pilen hade inte startat på över 8 månader innan denna start i och med att han har varit skadad, ändå blev han 4a på 30,2. Han såg verkligen dunderfin ut! Så det kan bli en rolig sommar med den grabben. Smidde var ut i sista loppet och flög till spets från springspåret, blir dock väldigt barnslig i ledningen och ska springa och titta bak på de andra.. Så ett helstängt skulle han nog ha haft. Han låg i ledning större delen av loppet, sedan drog han och den som vann ifrån det övriga fältet med flera längder, och hästen galopperar 150m före mål som klar 2a! Snacka om att ge mig en hjärtattack! Ställde sig dock snabbt och fick 2a platsen trots allt! 
 
Den kommande veckan blir hektisk! 4 lopp på 3 dagar. Ska bli kul :) Får passa på att äta pizza nu då så man håller vikten haha! 
Även fått lite roliga nyheter. Så det ser ljust ut för framtiden :)
 
 

Alltid ska det va något..

Postat den: 2013-04-24 @ 20:53:31 | Allmänt | Kommentarer (1)

I måndags var jag till Rättvik och red Royal Superior. Blev dock diskade pga att vi blev påridna.. Superkul när hästen kändes dunderfin i dödens och hade förmodligen vunnit loppet. Men alltid ska det va något som ställer till det. 
Red Valle igår på banan tillsammans med Sara och Inspire och han kändes jättefin. Var lugnare än han var för ett par månader sedan, så det känns riktigt bra. Han är anmäld till Lindesberg, så jag hoppas han kommer med. 
På fredag blir det att åka till Romme, om inget oanat händer. Ska bli kul att se Pilen på banan igen :)
 
För övrigt rullar det på. Mycket skolarbeten och stress, men jag lever :)
 
 
 

Resultat Fornaboda

Postat den: 2013-04-21 @ 19:02:23 | Allmänt | Kommentarer (2)

Gårdagen på Fornaboda blev helt okej. Smidde såg ut att ha det hela under kontroll, dock var banan så jäkla lös på bortre långsidan så han tappade fästet och galopperade in i sista sväng. Tappade ca 40m men kom ändå tillbaka och var 3a i mål... Som diskad.. Men bara ta nya tag med herren! 
Venise var dunderfin och smällde till med en seger på 17,5 från 2200m. Mer än nöjd med henne! Tog över ledningen 1600m före mål och satt där ända tills mållinjen kom. Pigg som tusan! Men det känns skönt att hon börjar komma tillbaka. 
Sen var det kval med Rönningsholms Bryn, där jag bara gick in för att hålla honom i trav och självklart klara tiden. Han gick på bra hela tiden och slutade på 33,2. Jag tycker det är en jäkligt bra tid för den klassen han är i! Ingen tendens till galopp heller så det var ett lyft. 
Så kort sagt, var dagen bra! Och soligt väder var det också. Äntligen kanske våren är här!
 
Venise igår alldeles innan hemfärd :)
 
Hittade Valle och Venise såhär idag i hagen. Mysigt.

1 av 3

Postat den: 2013-04-20 @ 06:02:37 | Allmänt | Kommentarer (0)

1 av 3 dagar är nu avklarad! Jojon kändes jättefin i kvalet och landade på 19,2 full distans. Det bådar gott inför framtiden! Hade mycket kvar över mål. Så det var kul.
Idag är det Lindesberg som står på schemat med 3 hästar från "byn". Får hoppas på bra väder och att vi plockar poäng. Hästarna är i alla fall fina hemma och i de banjobb de har gått.
Nu blir det till att få i sig någon slags frukost för om ca 1 timme ska det va lastat och klart!
 
Ha det så länge!
 
Foto: ALN Pressbild
 

Länge sedan sist!

Postat den: 2013-04-18 @ 23:19:46 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu är det j*vligt länge sedan jag skrev nånting här. Det beror på att jag har väldigt mycket skolarbete som ska göras innan studenten, men jag ska försöka så mycket som möjligt att göra något inlägg här! 

Jag har varit iväg och ridit lite lopp här och var senaste månaden/månaderna med blandade resultat. Men man blir alltid en erfarenhet rikare, vilket jag uppskattar mycket. Kan bara tacka hästägare/tränare för förtroendet.
Har även ridit mycket banjobb senaste tiden. Vägarna här hemma börjar bli så jäkla dåliga nu, så det är bättre man åker till banan där det är bra underlag. 
 
De närmsta 4 dagarna kommer bli ganska hektiska, kval med Wakeup Little Jojo i morgon på romme, mycket fin häst! på lördag åker vi till Lindesberg på b-lopps dag med Venise och Smidde. Jag rider venise i montéloppet.. Står på 2200 för första gången, så får väl se hur det går. Smidde är jättefin här hemma, så hoppas han sköter sig! Sen ska jag också kvala ett kallblod i monté, FULLT ÖS! Och på måndag blir det till att fara till Rättvik för att rida ett lopp på Royal Superior, en ny bekantskap för min del. Men har frågat tidigare ryttare lite om hur han är och det verkar inte vara några problem. 
Så mitt montéande rullar på och det är fortfarande det bästa jag vet! Även fast man blir nervös innan lopp ;)
 
Det var väl allt för denna gång. Ha det bra så länge, och rid/kör på, för det gör jag! :)
 
Första bilden är på Glader och mig från när vi va på Hagmyren för några veckor sedan. Foto: Bettan Nilsen
Andra bilden är på Venise när vi startade på Romme och hon tok rusade halva loppet utan att jag kunde ta i henne. Men aldrig känt henne så fin, så jag hoppas hon gått framåt med det loppet! Foto: ALN Pressbild 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan