Hagfors

Postat den: 2013-08-25 @ 10:50:03 | | Kommentarer (0)

Igår åkte vi till Hagfors med Pilen och Adino. Pilen blev 3a och adino klarade sitt montekval. Sedan red jag Royal Flush åt Tomas Edman. Riktigt fin kille som kändes dunderfin! Slutade med en seger. Kul när man får rida åt andra och att det går bra.

I morgon väntar Romme med Join som ska kvala monte och sedan ett lopp med Askhults Cevrin :)


Stegtyglar i ponnystorlek

Postat den: 2013-08-21 @ 22:15:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det var några som frågade var jag har köpt mina stegtyglar i ponnystorlek, de är köpta på det dåvarande Aubiose i Borlänge, numera Norells hästsport. Vet ej om de finns kvar där. 
Men jag satt och kikade runt lite och insåg snabbt att det knappt går att hitta på internet.. I alla fall inte i läder. mycket dåligt..  
Det jag kunde hitta var dessa, http://grand-prix.se/globus-stegtyglar-p-1442.html . Kanske inte är lika bra? Vad vet jag. Men kanske kan vara ett alternativ om man inte hittar på några i läder. 
Ett annat tips kan ju vara att ni lämnar in era stegtyglar till någon som kan förkorta dem. 
 

Utrustning i Monté

Postat den: 2013-08-21 @ 16:48:31 | Allmänt | Kommentarer (2)

Lovade ju att visa vad jag använder mig av för utrustning när jag rider, så här kommer lite bilder. Har inte tagit kort på allt, men det tar jag i text istället. 
Det som inte finns med på bild är en anti-glid pad som är köpt på Norells hästsport, finns nog att hitta på de flesta travbanor i någon shop. Stegtyglar i ponnystorlek. Jag hatar när tyglarna hänger och slänger, så ponnytyglarna är perfekt om man vill slippa sådant. 
 
 
Väst Nr.1 använder jag inte så jätte ofta i lopp, men i träning. Den fick jag i hederspris när Valle och jag vann ett Travets Talanger lopp på färjestad 2012. 
Västen kan ni hitta här, https://jnsweden.nordicshops.com/product.html/sakerhetsvast-jn-medium-wide?category_id=57  Jag som är 160cm har strl Small.
 
Nr 2. Är den väst jag använder mest i lopp. Hittar dock inte någon länk till var man kan hitta den. Men jag har för mig att den är köpt på Lars Bidermans Hästshop när den butiken fanns på Romme. 
 
 
 
På bild Nr 1 är det den sadeln jag använder mest i lopp. En Zilco 1,5kg, nyinköpt Pufferpad, Brösta, Monté dubbeltyglar. 
Bild 2, Nyinköpt viktvojlock av märket Zilco. 
Bild 3. Är faktiskt en Westernpadd, köpt på Hööks. Riktigt bra padd som inte glider omkring. vikt ca 1-2kg kanske.
Bild 4. Min hjälm och de glasögon som på senaste tiden har använts i första hand.
 
 
Länkar där ni kan hitta dessa saker:
 
 
 
 
 
 
 
Ha det bra så länge!
 
 
 
 
 
 
 

Bild till föregående inlägg

Postat den: 2013-08-19 @ 22:14:09 | | Kommentarer (0)


Nystart

Postat den: 2013-08-19 @ 22:06:12 | | Kommentarer (1)

Hade fått en kommentar på tidigare inlägg om när rommes/Rättviks montelicens startar igång. Rommes licensutbildning startar den 26 eller 27 augusti. Jag har även anmält mig till körlicens, så det ska bli kul. Jag hoppas innerligt att folk har anmält sig till montelicensen så man kan vara med och fylla ut loppen!

Sedan vad jag använder mig av för väst - jag kommer inte ihåg vad det är för märke på den jag använder mest. Men den är liten och smidig, (lägger upp en bild på den längre ner!) annars använder jag mig av en väst som jag fick i hederspris i Travets Talanger. Lovar att visa er vad jag använder mig av i ett senare inlägg!

Tips till nya monteryttare fick jag också förfrågan om. RID SÅ MYCKET DET BARA GÅR I MONTESADEL! Och kanske lite motion och styrketräning. Men framförallt, rid helst varje/varannan dag. Behöver inte vara snabbjobb, man kan lika gärna bara ut och jogga.
Sen en annan sak, ta ingen skit och håll fötterna nere på jorden. Var ödmjuk och prata inte illa bakom någons rygg.
Det får man inga uppsittningar på.

Om ni har frågor, så fråga på :) man ska hjälpa varandra så gott det går.

För övrigt så rullar det mesta på. Har varit och ridit några lopp och fått pengar och en seger idag faktiskt. Riktigt kul :)
Men utrustningsinlägg får ni senare.
Ha det så länge!




Tillbaka till startsidan