Longering

Postat den: 2013-02-24 @ 13:02:41 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har precis longerat Valle med chambon för att han ska komma ner med huvudet och jobba rätt. Tro det eller ej men det funkade! Jag har aldrig sett honom så pass avslappnad i trav som han var idag! Ska bli kul att se hur det blir efter ett par gånger.

Venise och Adino gick intervaller igår, och var superfina båda två! Dock tappade Adino en framsko mitt i allt, så det var bara åka hem och slå på den igen och sen ut igen. Men det gick bra. Han verkar i alla fall vara riktigt på gång nu. Han är verkligen jätteglad och positiv till all träning! Så trevligt med sådana hästar.
Venise ska jag försöka få upp mer styrka på innan nästa start. Mer balans behöver hon också tror jag, så det får bli lite longering på henne också.

Valle tar det lite lugnt efter passet och kikar på pappa som håller på med traktorn.


Pigg häst

Postat den: 2013-02-13 @ 17:41:05 | Allmänt | Kommentarer (0)

Var ute och red intervaller på Venise idag. Jäklar va pigg hon var! Måste vaknat till rejält efter loppet. Men nu tränar vi på i några veckor till sen får vi se vart vi går ut någonstans.
Adino har känts superfin han också nu på senaste tiden. Så förhoppningsvis ska vi in till banan i morgon och testa om han klarar av att gå kvaltiden för Monte :) bör inte vara något problem.. Men det är ju ändå skillnad med ryttare än sulky.


Örebro

Postat den: 2013-02-08 @ 22:50:54 | | Kommentarer (1)

Påväg hem från Örebro. Hon kändes jättefin hela tiden och var lugn i värmningen. Men det saknas mjölksyrejobb.. Bara bita ihop och komma igen :) glad att hon kändes fin i travet och att hon var lugn i alla fall.
Nu blev det för hård tempoökning varvet kvar, hon ska ha mer jämt hårt tempo för att vara på topp.
Vi tar dem nästa gång!


Resultat Romme 4/2

Postat den: 2013-02-04 @ 21:12:38 | Allmänt | Kommentarer (1)

Precis hemkommen från Romme med en seger i bagaget! Så jääääkla fin häst hon är Granfaksa! Och duktiga tränare! Min första hemma seger också, så det är extra roligt! 
Hon kändes verkligen dunderfin hela tiden, både i värmning och i provstart/loppet. Men tänkte att jag skulle hålla lite koll på Myran Haaga Prinsen. Fick ryggen på Myran och låg kvar där till 500 kvar, då var det bara att styra ut ett spår och runda konkurrenterna. Hon var GRYM! Jag är mållös. 
Orsakade visserligen en omstart, men det var det värt! Inte lätt när man inte är van vid att stå så jäkla långt bak! Men alltid lär man sig något nytt :)
 
Året har börjat riktigt bra! 4 lopp ridna, en 1a, 2a, 3e och 7e plats än så länge! Inte fy skam det inte.
Gjorde väl segergesten lite tidigt innan mål, men det blir lätt så när man är så jäkla glad! 
 
Foto: ALN pressbild AB
 

+

Postat den: 2013-02-02 @ 17:32:02 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår körde mamma Venise och jag red Valle. Venise kändes och såg jättefin o pigg ut. Valle var också fin, men lite väl pigg! Så Venise får ett + i kanten.
Lämnat in vaccinationspapper så nu är det bara anmäla igen.
På måndag blir det att sitta upp på fina Granfaksa! Linda rider Sixten i samma lopp så då fick jag äran att rida räserfaksan. Superkul! Så vi ska göra vårt bästa för en stalldubbel ;)

Adino fick komma in och bli ompysslad igår också. "Mitt" lilla hjärta <3


Tillbaka till startsidan