Alla tränade

Postat den: 2013-01-27 @ 17:13:45 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har alla hunnit blivit tränade och det känns skönt. Smidde var riktigt på hugget och även Adino! Verkar i alla fall som de tagit vaccinet bra så nu är det bara smacka och köra.
Tänker inte tjata om PdA, de flesta har nog sett loppet.

Ska också börja lägga på Pila sele nu så man kan börja köra in henne lite smått. Bäst att ha med plastfarsan Pilen då antar jag haha.


Resultat Romme

Postat den: 2013-01-25 @ 21:59:33 | Allmänt | Kommentarer (0)

Blev en mycket lyckad kväll på Romme idag. En 3e plats in och en grymt fin häst var det!! Så kul när man får rida sådana hästar. Tog det relativt lugnt från start för att komma iväg felfritt då hon varit lite smått osäker där. Men det gick superbra och hamnade perfekt till i ledet. Öppnade lugnt med henne när de andra hade lite mer fart under hovarna. Gjorde ett riktigt bra slutvarv, speciellt sista sväng och upploppet!
Slutade på 17,9 den här årstiden är helt okej tid!

CENANI TEQUILA! <3


Härligt väder

Postat den: 2013-01-24 @ 21:18:32 | | Kommentarer (2)

Idag har det varit kallt men också soligt! Så man kom i alla fall på lite bättre humör. Var ute med Valle och Venise, körde Venise och hade Vallemannen på släp för första gången. Gick bättre än jag väntat mig faktiskt. Skönt när man kan göra så och få ut 2 hästar samtidigt. I alla fall när de bara ska motioneras. 
 
Ska åka in till Romme i morgon kväll och förhoppningsvis rida i montéloppet. 
 
 
 

Härligt väder

Postat den: 2013-01-24 @ 21:18:14 | | Kommentarer (0)

Idag har det varit kallt men också soligt! Så man kom i alla fall på lite bättre humör. Var ute med Valle och Venise, körde Venise och hade Vallemannen på släp för första gången. Gick bättre än jag väntat mig faktiskt. Skönt när man kan göra så och få ut 2 hästar samtidigt. I alla fall när de bara ska motioneras. 
 
Ska åka in till Romme i morgon kväll och förhoppningsvis rida i montéloppet. 
 
 
 

Färjestad

Postat den: 2013-01-21 @ 22:36:44 | Allmänt | Kommentarer (0)

Är nu påväg hem från Färjestad. Blev en 7e plats med Kiwi efter att jag själv var lite för defensiv, skulle ryckt tussarna tidigare och jobbat lite bättre på henne. Men det var första Monte starten för henne och första gången jag satt upp på henne och ingen galopp. Något positivt! Fick bra tips från herr Hellstedt också som jag kommer att ta till mig och sträva efter :) men lite mer offensiv kunde jag varit.
Men men, är man en gröngöling så är man. Lär mig något nytt varje lopp och får mer erfarenhet!

Beundrar Hellstedt som verkligen tar sig tid att prata samt tipsa om olika saker man kan tänka på i framtida lopp. Det är bara att suga i sig så mycket kunskap som möjligt!


Träning

Postat den: 2013-01-19 @ 23:01:38 | Allmänt | Kommentarer (0)

Tränade igår i skolans gym 1tim & 30 min. körde även idag på ett annat gym. Körde mest styrka men lite motion som uppvärmning. Gjorde alla möjliga övningar tror jag.. Vilket resulterade i en träningsvärk från h*lvetet! Men körde på idag i alla fall i ca 1timme. Duktigt!
Ska väl köra i alla fall 4ggr i veckan som det ser ut nu, men kommer säkert bli mer!
Tur brorsan kom dit också så han kunde ta kort, så man har något att jämföra med vid ett senare tillfälle ;)


Inte långt ifrån!

Postat den: 2013-01-16 @ 15:10:39 | Allmänt | Kommentarer (0)

1 längd från seger, men nästa gång tar vi dem!!


Resultat Romme

Postat den: 2013-01-15 @ 20:43:00 | | Kommentarer (2)

Är riktigt förvånad idag faktiskt över hur pass bra han var ändå min kille! Värmde förvånansvärt lugnt än tidigare, fick springa på i sitt tempo från början. Tror det gjorde honom gott, när man inte drar i honom. Han var faktiskt lugnare än vanligt den övriga tiden också. Så himla skönt. Det har nog gjort honom gott att vara ifrån ett tag! 

Blev en omstart eftersom det var några ekipage som var för dåligt anslutna till bilen, även där kunde jag lugnt styra ut på en gång och skritta tillbaka. När bilen sen väl släppte var han riktigt på hugget och tog spets på en gång. öppnade första 500 på en 16tid, 1000 på 19,5 (lyckades hålla nere farten bra där! ca 24 tempo i 500meter) ökade sedan igen vid varvet kvar och kändes ruggigt fin. Hela sista varvet gick omkring 17tid. Hade ledning ända till 75m kvar av loppet. Blev slagna av en bättre häst, men jag är supernöjd med min pålle! 
Nu är vi några poäng rikare och det var vårt mål! Höll även vårt mål med att vara bland de 3 främsta första starten! :)
Jag har faktiskt aldrig känt honom med sådan kämparglöd ända in i mål! 
 
 
 
 

Inför tisdag

Postat den: 2013-01-13 @ 18:29:55 | Allmänt | Kommentarer (0)

Var ut med Valle idag och kände lite på honom. Lite överladdad men fin. Så nu är det bara hålla koll på tempen tills på tisdag och hoppas den är normal. Tror att han kan ha bra platschans om hans hals håller ihop. Får hoppas på hyggligt väder! Tänk vad mycket det är som måste stämma när man har halshäst.. Nåja, bara han gör ett bra lopp så är jag nöjd. 
För övrigt så är de andra vaccinerade och har tagit det lite lugnt sedan dess. Ska väl börja gå nu igen i veckan. Ingen som fått någon reaktion i alla fall så det är skönt.
Tränade igår på gymmet tillsammans med pöjken min, det gick förvånansvärt bra för att vara jag.. Körde mest armarna och lite mage samt axlar. Ingen träningsvärk i armarna men i magen! Får väl se om jag kör i morgon igen på skolans gym när man har slutat. Annars får det bli hemma.
 
 

Valle

Postat den: 2013-01-09 @ 19:20:00 | | Kommentarer (0)

Vallemannen ska ut och lufta benen nästa tisdag på romme. Kändes fin i dagens träning, så bara hålla tummarna på att allt stämmer. 
Har för övrigt börjat skolan nu igen.. Nytt schema med massor av håltimmar.... INTE OK. Bättre de lägger lektionerna efter varandra så man hinner hem och träna hästarna! Men men, sista terminen nu innan studenten så det är bara att bita ihop.
 
 
Känslan att vinna med egentränat är obeskrivlig <3

V75

Postat den: 2013-01-09 @ 07:56:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Kikade på nya reklamfilmen till V75 och kan inte säga annat än att den satte huvudet på spiken. Varje ord stämmer in. Kika!
Finns på youtube om man söker på "ATG Sanningens ögonblick" Verkar inte fungera med videon här på bloggen..
 

Banjobb

Postat den: 2013-01-07 @ 09:49:19 | Allmänt | Kommentarer (0)

I lördags var vi upp till Romme med 3 hästar, Valle, Adino och Smidde. Smidde gick ett provlopp och såg ruggigt fin ut. Adino och Valle fick gå ett jobb tillsammans efter provloppen. Valle var övertaggad i värmningen men var bättre i själva jobbet, så nu har han fått springa av sig lite överskottsenergi i alla fall. Kändes fin i alla fall.
Adino fick ha Byström i vagnen och sprang på fint i 22tempo. Så lite mer banjobb för hans del sen är det väl dags att anmäla till något lopp :)
Man blir så glad av att se honom så positiv! Klipper med öronen när han springer och det strålar om honom.
Blir nog bra det här året :)


Motion

Postat den: 2013-01-05 @ 00:00:06 | | Kommentarer (0)

Venise var ute och motionerade en långtur idag på 2mil. Kändes mjuk och fin i alla fall :)

Blev inget Romme igår, så vi åker på lördag istället.


Mycket fina hästar

Postat den: 2013-01-02 @ 22:45:45 | Allmänt | Kommentarer (0)

Var uppe med tuppen och rakade Smidde i morse. Efter frukosten åkte vi upp till banan med Smidde och Adino. Var en perfekt dag med sol och hyfsat varmt ute. Båda fick gå under sadel. Värmde först på banan i bakvarv och gick sedan till rakbanan för lite intervallträning. Är mäkta förvånad över hur fin Smidde kändes! Trots att han inte gått supermycket med sadel. Men båda glänste idag och verkade supernöjda efteråt. Köpte även ett nytt schabrak på shoppen. Passade ju perfekt till adinos färg hehe.

Ska upp i morgon igen med Valle och Venise.

Lite bilder från dagen


2012

Postat den: 2013-01-01 @ 22:28:16 | Allmänt | Kommentarer (0)

2012 avslutades med ett lopp på Venise. Fick en trött rygg 900kvar och kom loss 500kvar men då var resterande fält redan i ingången på sista sväng.. Så det blev långt fram. Påridna blev vi också i första sväng, så hon tappade rytmen travet för någon sekund. Men en 7e plats blev det i alla fall trots omständigheterna. Hon kändes i alla fall jättefin och jag är nöjd trots det. 
 
Är även nöjd med året som resulterade i 2 segrar, 1 andraplats och 3 tredjeplatser inkl en del pengplaceringar. Näst intill dubblet så mycket inridet också jämfört med 2011. Så tack alla hästägare jag ridit åt för att jag har fått ridit era hästar och skaffat mig mer erfarenhet. Det har varit guld värt! 
 
Jag själv har utvecklats nå enormt från det första loppet jag red 2012 till det sista loppet! Speciellt med min sits. Men jag är ännu inte där jag vill vara, men på god väg! :) Må 2013 bli ett ännu mer givande år!
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan