Seger nummer 9

Postat den: 2014-09-25 @ 19:34:07 | Allmänt | Kommentarer (0)

Stig One levererade på bästa sätt idag och fixade även min nionde års seger. Han gick även nytt rekord. Fick även köra Woodlight, som hade alla krafter kvar över mållinjen som 7a. Passa upp den nästa lopp!
kvalade sedan Little Miss Sweden i monté och hon var ruskigt fin på 18,5.
Blandat resultat

Postat den: 2014-09-24 @ 12:08:34 | Allmänt | Kommentarer (0)

Var visst ett tag sedan jag skrev här. I alla fall, det har varit trav som vanligt lite här och där.  Åkte till Eskilstuna med Moe Per, startade från 60m tillägg. Vi kom iväg felfritt och jobbade oss framåt på innerspår. Var med i klungan fram till sista sväng där vi kunde gå ut ett spår och sedan springa till femteplatsen på 29,2. Väldigt nöjd med honom. Han är anmäld till Färjestad den 29onde, hoppas på lika bra prestation där. Dock bättre hästar.
Åkte sedan till gävle för att rida lopp, men Kaprifol C.D ville inte riktigt va med för dagen så det blev tyvärr inga pengar då vi utgick.
I lördags åkte jag med Angelica Klockar och 3 av hennes hästar till Lindesberg där det var B-lopp. Skulle inte de loppen tas bort helt? I alla fall, det blev en riktigt lyckad dag där Angelica segrade med två av dem och jag var tvåa med Simsala bakom stallkamraten Isak i montén.
I söndags åkte jag och faster till Årjäng med min kära kompis Ris Eld, det såg bra ut på förhand och jag hade lite förhoppningar. Han var riktigt fin i värmningen och höll sig allmänt lugn hela tiden. När loppet gick tog vi det lite lugnt första 500 metrarna och låg som andrahäst i andraspår. Tog sedan över täten ca 600m kvar från mål och kunde hålla ett stadigt avstånd till bakomvarande hästar. Han gjorde ett riktigt bra lopp och kämpade ända in i mål till segern. 29,4 på en något tung bana är inte fy skam.
 
Härnäst är det Rättvik som gäller. Kör Stig One och kvalar Little Miss Sweden i monté.
 
 
 

Tillbaka på svensk mark.

Postat den: 2014-09-09 @ 21:52:36 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har varit hemma i lite drygt en vecka nu ifrån Italien. Körde igång med trav på en gång. Förra söndagen var jag till Gävle med Moe Per. Det ville sig inte för hans del då han fick prestationsångest och galopperade kort efter start. Men han gick bra efter galoppen.
Red även Aeronaut. En riktigt fin häst som jag tror kommer gå långt i monté. Vi fick med oss en fjärdeplats efter en riktigt bra slutspurt. Körde även Air drop i ett långlopp, hon hängde med i sitt tempo men kunde inte riktigt hänga på när de andra gasade till slut.

I fredags var det trav på romme och jag körde två stycken. Simsala var tyvärr inte sitt rätta jag och blev trött. Nimrod Di Quattro satt fast långt ner invändigt, kom loss i sista sväng och spurtade fint till en sjätteplats. Kvalade även Sara Globe i monté, men det gick tyvärr inte vägen.

Idag har jag varit med som utfyllnad i licenslopp på romme med Pilen och Per. Pilen fick gå monté och var väldigt fin! siktar på start med honom i den disciplinen. Per fick gå för sulky, även han väldigt fin. Lite utrustningsändring på honom och det kändes bra. Tror det får bli ett sulkylopp för den herrn nästa start.
De andra här hemma har också tränat riktigt bra, så det känns som vi kommer ha några starthästar nu under hösten.

Simsala innan värmning.Tillbaka till startsidan