Skog & mark

Postat den: 2014-04-28 @ 21:49:15 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har 5 av hästarna rört på sig. Smidde, venise, Join och adino har gått backe och Per fick ridas lite i skog & mark. 

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om.. Vad vill ni läsa? 


Per kikar ut över en liten bäck/å. 


Fin utsikt.


Join påväg hem efter träningspasset.

Bro Pilen 4a!

Postat den: 2014-04-27 @ 18:23:36 | Allmänt | Kommentarer (0)

Igår var det start för Pilen på romme igen. Han hade spår 5 på 20 meters tillägg. Gick iväg riktigt bra från start och tågade på i tredjespår i lite drygt ett varv innan han tog över spets. Släppte sedan till illern och låg med i rygg resten av loppet. Resultatet blev en 4e plats på tiden 28,5. Vi är jättenöjda med hans prestation även denna gång! han är en riktig hedershäst våran lilla fuxkille. Den här säsongen ser ut att bli rolig med honom. 
 
 

På rull i landet

Postat den: 2014-04-22 @ 23:33:36 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har varit mycket trav under påsken för min del. Började redan på torsdagen med att rida fina Fortaleza ås på Bergsåker. Hon visade återigen vilken kanonform hon har och spurtade vasst till en 2a plats. I fredags åkte jag med min kompanjon Ris Eld till Färjestad flr att vara med i häxjakten. Trodde på förhand att det skulle bli tufft för hans del. Men hästen bara sprang, ända in i mål! Knappt slagen som 2a. Jag fattade verkligen ingenting på upploppet. Men det där var hans livs bästa prestation. 
På lördagen var det Gävle på schemat med Robban Ruda, såg bra ut på förhand och kändes kanonfin i provstart. Tråkigt nog sög han luft och räckte inte alls till. Man blir inte klok på trav ibland alltså.
I söndags var det V75 på Romme som gällde. Red först i montéloppet på Forever Miracle, mötte tuffa hästar på en distans som kanske inte gynnar honom direkt. Men han var riktgt bra och blev 4a i mål. 
Sedan körde jag min Moe Per i näst sista loppet. Blev tyvärr diskad pga galopp. Inte lätt att ha känsliga hästar.. 
Men pilen var med i samma lopp och gjorde det riktigt bra som 3a! Hedershäst är han. 

Nu är jag tyvärr avstängd fram till 4 maj. Men hänger inte läpp för det. Det kommer nya lopp och nya möjligheter :)

Ris eld efter sin senaste seger på hagmyren. Ris eld i värmning - häxjakten


Robban ruda i värmning :)


Årsdebuter

Postat den: 2014-04-16 @ 12:03:43 | Allmänt | Kommentarer (0)

Var ett tag sedan jag skrev här, men ska försöka uppdatera lite oftare. 
 
Förra veckan var jag och jobbade hos Linda S Hedström, vilket var väldigt lärorikt på många olika sätt. Så jag hoppas jag ska kunna dra nytta av de lärdomarna. Och tack igen Emma (om du läser detta) för att jag fick bo hos dig! :) Glad att jag känner dig!
 
Igår var jag till rättvik med min egentränade Moe Per. Han har varit jättefin hemma i träning. Blev inte riktigt som vi hade tänkt oss i loppet. Var meningen att han skulle få ett snällt lopp utan störningar. Men det blev raka motsatsen. Kuskar som har kört hundratals lopp borde väl ändå kunna vrida lite på huvudet och se att det faktiskt inte finns plats att gå ner.. Så Per galopperade men ställde sig efter några meter. Tappade ca 100 meter, men gick ändå ikapp fältet och rundade i tredjespår. Vi lyckades bli 5a på 28,8g 2180. Jag är väldigt nöjd med honom! vi tar nya tag. Körde även Odensia Millpond och blev 5a även där mot rätt så bra hästar. Hon var riktigt fin och gick super bra på upploppet!
Pilen årsdebuterade i början på månaden och var ruskigt bra som 2a på 28,4! Nytt rekord för honom på medeldistans volt. Startade igen ca två veckor senare, fick en skitrygg och blev dragen sist, men rundade hela fältet i 4-5 spår i sista kurvan och spurtade riktigt fint över upploppet. Vi kan inte vara annat än nöjda med våra hästars form just nu!
 
Den här veckan är det mycket trav på schemat. Uppdaterar vart efter :)
Ha det!
 
Bilderna på Per nedan, är tagna av Nathalie Edqvist
 
 

Tillbaka till startsidan