På flyget hem

Postat den: 2015-02-09 @ 22:14:23 | | Kommentarer (0)

Nu sitter vi på planet hem från ett underbart äventyr i Frankrike. Mycket skratt och utmaningar har det varit. 

Sista dagen har vi spenderat med en guidad tur i Paris. Besökt 'the big five' och fått höra en hel del om Frankrikes historia. Lite shopping hann vi också med på förmiddagen.

Tänkte lägga upp lite bilder från resan, men det får bli i ett enskilt inlägg när jag kommer hem. 

Frankrike och Prix d'France

Postat den: 2015-02-08 @ 19:06:45 | | Kommentarer (1)

I fredags klockan 12.30 samlades en del av Fricks Dalatalanger utanför sekretariatet på Romme. Med Frankrike i sikte, rullade fyra bilar mot Arlanda och förväntningarna steg ju närmre vi kom. 
När vi väl landat på fransk mark, var det lite strul att hitta rätt buss till hotellet. Allt löste sig tillslut och vi kom fram. Vissa av oss tog en kvällspromenad innan läggdags för att kolla in området. 

Lördag morgon stod bussen och väntade på oss utanför hotellet. Denna gång påväg till Groisbois, Anders Lindqvist och Eva Skantz. Där vi fick en hel del tips och råd om exempelvis säker hantering av häst. 
När vi var klara där, bar det av in till Vincennes för att kolla på lite trav. 

Söndagen har bestått av Prix d'France! Vi tog lite sovmorgon, åt frukost och åkte sedan in till vincennes igen. 
Att få uppleva trav på den här nivån, i Frankrike, på den här travbanan, var något alldeles extra. 
Jag, som montétjej, uppskattade verkligen att få se montén här. Sådan stor skillnad från loppen i Sverige! 
Det är väldigt stor skillnad överhuvudtaget på trav här och hemma i Sverige. Här har de tagit spelet till en helt ny nivå, stallbacken ser helt annorlunda ut och hästarna är så mycket mer harmoniska. 
Svensk travsport, ta lärdom! 

Vi hittade även en shop, där jag och Jenny Björk införskaffade oss franska montétyglar. Inte alls lika som vi har hemma i Sverige. 
När man ändå var här, så lär man ju passa på! 

Vi pratade lite med Johnny Takter och han visade verkligen att han har fötterna på jorden. Verkligen en av mina favoritkuskar!

Summa sumarum, vi har haft en helt underbar helg med trevligt folk och mycket högklassigt trav. Tillbaka till startsidan