Idag var en bra dag

Postat den: 2012-12-27 @ 22:15:54 | Allmänt | Kommentarer (1)

Red både Valle och Smidde idag. Valle fick springa av sig all överskottsenergi han har burit runt på i flera veckor, vilket han tyckte var kul. Lite för kul så han tappade en framsko... Smidde gick bara motion idag, men ska väl gå lite snabbare jobb nu framöver han också. Valle kändes i alla fall pigg och fin, lät inget i halsen heller. Så jag hoppas han kan få börja träna på nu som vanligt. 
Testade för övrigt ett "Faksen bett" på honom, och det funkade! Fick mycket bättre kontroll på killen. 
 
Håller nu på att tvätta lite grejer åt Venise till i morgon. Har packat det mesta, men ska väl gå igenom allt en gång till i morgonbitti. Håller mina tummar på att hon sköter sig och inte bryter ut 2 spår som sist!
 
Och Grattis också till Linda och Granfaksa som blev 2a idag på Gävle! Grymt!!

Massage

Postat den: 2012-12-26 @ 21:41:56 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår var jag ute med Venise inför fredagens uppgift. Hon kändes fin, men tappade en sko i sista intervallen. Trots det travade hon på utan problem. Masserade igenom hela kroppen på henne idag, vilket hon verkade uppskatta. Imorgon är det min egen tur att få en omgång massage. Hoppas man inte blir allt för lelös till fredag haha. 
Mamma körde även Adino igår samtidigt med mig och Venise. Han såg fin ut han också, så nu blir det till att sätta igång med lite snabbjobb/intervaller med honom också. :)
 
Har man en stor häst och inte når att massera på en del ställen, så tar man en stol! Beprövat av den som är 160cm som har häst som är minst 173cm hög. 
 

GoPro

Postat den: 2012-12-19 @ 21:58:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Var ute med Venise idag och kände lite på henne innan anmälning. Kändes fin och sprang och klippte med öronen. Bara hoppas på att hon kommer med.
Körde även en pigg Valle på kvällen. Lite snöpulsning, rörde inte en näsborre efteråt... Bara mina armar som behöver vila.
Testade även GoPro kameran idag när jag red Venise, men har inte riktigt klurat ut hur jag ska få upp filmen här på bloggen ännu.. Så den kommer när jag har klurat ut det! Men det var riktigt bra bild i den lilla kameran, så jag är mer än nöjd med den.
 
Har för övrigt fått en uppsittning på Gillnor Star på Bergsåker nu på fredag. Första 2640 loppet jag rider, så jag hoppas det ska gå bra och att man ska kunna orka stå hela loppet. Verkar vara en fin häst i alla fall :) Var lopp 2, så är ju hemma relativt tidigt trots att det är kvällstrav!
 
Just ja! Ska tillägga att knäskydden jag köpte fungerar super mot skav på knäna. Ger även bra stöd tycker jag. Red med dem idag i intervallerna med Venise och hade montésadeln.
Kommer inte ihåg om jag har skrivit det tidigare, så gör det nu igen i om det nu skulle vara så.
 
Bjuder på en bild på Valles och min första seger & vinnartavla! 
 
 
 
 
 

Praktik

Postat den: 2012-12-16 @ 23:55:21 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hittade lite gamla bilder från när jag praktiserade hos Jan Hellstedt.i våras :) Hade hand om ett par hästar som var i princip "mina passhästar" under 2 veckors tid. Cantab sisu, Midnight Hall, Midnight Over, Eketorpets Tess och Purple Hall. Så jäkla härliga hästar att hålla på med! Lärorikt att få hålla på med lite andra hästar än mina egna!
Att praktisera där, är något utav det bästa jag har gjort kan jag säga med handen på hjärtat. Fick så mycket bra tips med både hästhållning och utrustning! Fick köra samt rida himla fina hästar.
 
Fick för första gången åka till Åby och se hur snyggt de har gjort det där.
 
Fick en helt egen avdelning när vi hade hela hästbussen med oss.
 
Midnight Over och Purple Hall. 2 av "mina passhästar" 
 
Rocky Composite innan våran ridtur :) Mysig herre!
 
Midnight Hall ute och luftas :)
 
Hade även lite hand om denna snygging! Urmysig arabkille :)
 
 
 
Fina ord från teamet! Man blir lika glad varje gång man får sådana ord :) Det stärker självförtroendet ytterligare ett snäpp.

Några tips

Postat den: 2012-12-16 @ 13:40:14 | Allmänt | Kommentarer (1)

Några tips vi fick igår var att hitta vårt eget "OBS värde". Exempelvis som att göra nån speciell segergest som bara DU gör eller något annat litet i segerintervju. Skulle kunna vara att man är jäkligt positiv i tonen, tar av sig hjälmen eller vad som helst. Bara något eget. Som står för vem du är.
Sen så ska man ta vara på den Media-tid man får gratis, för att kunna marknadsföra sig själv så bra som möjligt. Syns man inte så finns man inte.
Man ska väl försöka undvika att svara -ja, nej på frågor man får. Försök utveckla ditt svar, men sammanfatta dig kort.
Man kan även om man är nervös inför media, försöka träna bort det. Då kan det vara bra att komma över den där tröskeln av nervositet.
MAN FÅR GÖRA BORT SIG! Vi är ju bara människor :)

Det var väl några av de tips vi fick.


Ta tillfället i akt!

Postat den: 2012-12-15 @ 22:39:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Ja, idag så var det ju V75 på min hemmabana Romme och samtidigt så hade vi den andra träffen med "Fricks Dalatalanger". Idag var det media träning som stod på schemat och man fick mycket bra och nödvändiga tips som man kan tänka på både på banan och utanför banan. Jag tycker det är en toppensatsning av Dalatravet att göra detta för oss som precis kommit igång med karriären och behöver en liten spark i rätt riktning. 
Samtidigt är det kul att träffa lite nya människor, som ändå finns inom dalarna och man kanske stöter på ute på banorna i framtiden. Då är det ju bra att ha ett ansikte på varandra om man behöver hjälp eller något sådant. 
 
Vi skulle även intervjua varandra och ställa ett par frågor om vad vi pluggade/jobbade med, favoritplagg(dressen såklart!) och lite andra småfrågor. Men kul var det! 
 
Till råga på allt så var vi med i direktsändning i morse på nyheterna, vilket var kul! Man måste ju som sagt ta tillvara på den "dyrbara" tid man får i media om man nu kan säga så. Ju mer man visar framfötterna desto större chans till uppsittningar eller något i den stilen. 
 
Här kan ni kolla på inslaget från nyheterna. Det var jääkligt kallt att stå där i blåsten!
http://www.tv4play.se
 
Direktsändning. Kortast längst fram såklart.. Hamnar oftast där av nån konstig anledning (1.60 lång *host host*..)
 
Lite snack om hur man ska tänka när man exempelvis har vunnit ett lopp. Eller intervjuas i allmänhet.
 
Våra egna intervjuer ska redovisas inför gruppen. 
 
Och till sist stå med bredvid/bakom Leif Witasp när han blir intervjuad. Var ju lite kul att studera på så nära håll (kanske inte så pass nära så man fick pisken på benet haha!) 
 
Bilderna är lånade från Travskolan Romme's facebooksida.
 
 
 

Träning x2

Postat den: 2012-12-14 @ 20:22:11 | | Kommentarer (2)

3 hästar ridna idag varav två stycken med montésadel. Skulle varit ut med venise också, men det hann bli så jäkla mörkt, så får ta henne i morgon när jag kommer hem från Romme.
Smidde kändes i allfall jättefin, det finns lite krut i den killen om man ber om det. Adino var också jättefin och lugn som vanligt. Valle testade jag ett nytt bett på för att se om han blev nå lugnare. Vilket han blev, men inte så lugn som jag skulle vilja ha honom. Han fick i alla fall springa av sig sin överskottsenergi som han haft de senaste veckorna. Trots det, var han lika pigg ändå! Frågan är ju, kan han verkligen bli trött?
 
Har i princip varit i stallet hela dagen och grejat. Fick för övrigt hem mina knäskydd jag beställde. Eller inte riktigt de jag beställde från början. Företaget ringde och frågade om jag kunde ta ett par andra till samma pris som de första som beställdes. Vilket jag gjorde, vad gör man inte för att få det som är liiite bättre till ett billigare pris.
Men skydden passade perfekt och levde upp till förväntningarna jag hade. Bra stöd och gav värme, precis vad jag behövde.  De skickade även med en protein bar av nån anledning, mycket bra företag tycker jag! 
 
Tränade även mig själv nu på kvällen (nej jag fick inte nog utav alla ridpass idag hihi) kändes riktigt skönt efteråt. Blev lite mag/ben/konditions övningar. 
 
 
Smidde innan motionsturen. Stilig 3åring :)

Monté video

Postat den: 2012-12-12 @ 15:35:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Pappa har kikat lite på en GoPro kamera i ett par dagar, så jag visade en video som var filmad med en sådan i ett montélopp. Efter det beställde han en haha. Men det kan ju bli kul! Kanske man får fram alla fulheter som försegår.. Haha nejdå men det kan ju vara kul att se från ryttarnas vy och inte bara från sidan. Voltsystemet kanske kan förbättras med hjälp av det?
Så jag lägger upp en video från Norge! 
 
 
 
 
 
 
 

V75 Romme

Postat den: 2012-12-11 @ 20:19:23 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ännu en dag när man fick sluta tidigare i skolan! Hann med Adino och Venise idag. Venise fick gå ett par intervaller under sadel och Adino fick en motionsrunda i snön. Hade hunnit med både Smidde och Valle idag igen om det inte vore för ett ekonomiprov jag har i morgon...
Ibland hatar man skolan.. Tur att det bara är ett halvår kvar!
Tänker försöka skaffa mig ett jobb inom travsporten sen tror jag. Känner mig mest bekväm med det. Aja, nog om det. I morgon är sista dagen på min avstägning, hur skönt som hellst! Man blir ju galen när man har kollat ut lopp åt hästarna, så får man inte rida... 
 
På lördag blir det V75 här på Romme! Ska dit och kika och äta tillsammans med familjen, samtidigt som jag ska på "Fricks Dalatalanger" och snappa upp lite tips kring media. Ska bli kul det!
 
 
 
 

Knäskydd

Postat den: 2012-12-10 @ 20:40:01 | | Kommentarer (1)

Idag var läraren sjuk i skolan, så då var jag hemma och tränade häst istället, och skönt var väl det! Red Smidde och Venise och mamma slängde sig upp på Valle. Smidde fick gå lite motion, så jag passade på att ta montésadel och träna lite på så vis. Jobbigt var det! Eftersom att han är mindre riden än de andra och är även mindre i storleken så blir det på en gång jobbigare att stå i montésits. Så efteråt kände jag att mitt vänstra knä var lite skört.
 
Hade lite otur för ca 2 år sedan när jag och ett kallblod rasade baklänges efter att han stegrade under defilering, vilket resulterade i att jag fick honom över mig på hela vänstersidan. Knät tog såklart stryk av det och jag har än idag problem med det till och från.. Dock inte lika illa längre. Men beställde i alla fall ett par knäskydd i neopren material nu på kvällen så man får lite stöd. Beställde dem härifrån, http://www.sportskydd.com
 

Slängde mig upp på Venise efteråt i alla fall och mamma fick ta Valle. Det blev även där en motionstur, med montésadeln. Tur hon är snäll att rida i alla fall den stora damen. Det gick superbra med henne, men Valle var lite väl på hugget och ville dra iväg med mamma haha. Ska testa lite andra bett på honom och se om något fungerar...
Han har ju blivit så jäkla stark nu på banan också... Några tips på bett för starka/heta hästar? Man måste ju kunna rå på dem så ingen annan blir skadad!
 
Såhär ser knäskydden ut. Finns i olika storlekar.
 
 
 

Bloglovin

Postat den: 2012-12-09 @ 22:10:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Ni kan nu följa min blogg via bloglovin om ni känner för det :)
 
Följ min blogg med Bloglovin

På väg tillbaka

Postat den: 2012-12-09 @ 21:58:37 | Allmänt | Kommentarer (0)

Då är vi nu på väg tillbaka jag och mina små pållar. Både Valle och Venise tränar på bra hemma nu. Har hittat ett lopp åt Venise nu i slutet på månaden, så det blir väl till att checka av henne inne på banan innan anmälningsdags. Men hon känns i alla fall finare än någonsin tycker jag. Har blivit lite mer tryck i damen. 
Valle har jobbat ganska mycket med dressyr samt snöpulsning på senaste tiden då jag tror att han behöver varva ner lite. Nu senast (i fredags) fick han gå galoppintervaller i snön för att springa av sig lite, vilket han tyckte var skitkul såklart. 
 
Ska även försöka rida lite mer på Smidde nu resten av året så att jag kan kvala in honom i monté i jan/feb. Bara hoppas han trivs med det. Han får ju stå på start ett bra tag till inom montén, så vi satsar på det. 
 
En pigg och nöjd Valle efter galopp i snö i fredags. Snygg stil med frambenen må jag säga...
Påväg till "rakbanan" med venise för intervaller. Var det någon som sa snö? 
 

Snöpuls

Postat den: 2012-12-05 @ 21:20:05 | | Kommentarer (3)

Idag har Venise och Valle gått. Venise fick gå intervaller under sadel och kändes jättefin faktiskt! Trots all snö som kommit ner på marken. Kan nog vara bra för henne att höja sin mjölksyretröskel. Valle fick gå en motionsrunda, mestadels skritt i djupsnö eftersom det inte var plogat på den vägen. Men han jobbade rätt med ryggen. 
 
För övrigt så har vi väl snart uppåt en halvmeter - meter snö här i Dalarna. Helt sjukt, det tar ju aldrig slut heller! 
Det positiva är att det har blivit ljusare när man ska rida ut sena kvällar. 
I morgon slutar jag kl.10 i skolan, så då har man i alla fall hela eftermiddagen att träna häst! Skönt. 
Snart är vi tillbaka <3
 
 
 
 

Go hard or go home.

Postat den: 2012-12-03 @ 22:41:03 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu är det mycket som händer på samma gång! Har mycket skolarbete nu sista veckorna innan jul, så är delvis därför det är dålig uppdatering.

Men i fredags åkte jag till Romme och värmde Tumba inför hans lopp. På lördagen så var jag till Romme igen och körde ett provlopp med Laxen. Fin häst!
Efter provloppet körde jag Adino när jag kom hem. Kändes fin och väldigt positiv!
Idag har Valle och Venise pulsat i snön, vilket var väldigt givande!
En rekommendation till er med heta/stressiga hästar eftersom de då blir tvingade att jobba rätt till slut :)

Det var lite kort och gott om de senaste dagarna.Tillbaka till startsidan